fredag 13. mars 2009

Texas

Da har vi opplevd værskifte av dimensjoner her. Som sagt var det som en sommer i Midt-Vesten da vi kom til Oklahoma City. Da vi dro derfra 1,5 døgn senere var det minusgrader og vind. Sprættkaldt sjø!!! Og det regnet som bare det da vi nærmet oss Dallas, Texas. Og alle sa selvsagt: vi skjønner ikke dette, det er det verste været vi har hatt på mange år, vi har hatt fantastisk sol og fint i mange uker nå, ikke regn på måneder.. jajajajajaj, gniiii det inn sier jeg bare! Hihi. Neida, verden har sett verre tragedier, og de får jo iallfall sitt sårt etterlengtede vann. Men jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har hatt en eneste godværsdag i Texas. Jeg var her i 2007 også. Og hva sa de da? Jo: Det var sååå varmt og deilig rett før dere kom altså! hrmpfzzgrr.. Men men, været er som det er og det påvirker ikke humøret vårt, selv om det høres sånn ut :-)

Dallas ble en kjempeopplevelse. Vi bodde privat i Richardson, rett nord for Dallas, og rett ved Universitetet der konserten fant sted. Vi hadde supre verter og min kontaktperson Gunnar hentet oss et par timer før konserten. Da jeg varmet opp kom jeg i kontakt med klaverstudentene der og deres professor. De ville overvære mine oppvarmingsrutiner. Rutiner? Jeg? Jeg satte meg iallfall ned og klunket litt og pratet heller med dem. Det ble en fin stund. Det kom mange folk til konserten, og Generalkonsulatet i Houston sendte faktisk opp en representant for å overvære konserten. Med professorer, nordmenn, norsk-amerikanere og stundenter i salen, ble dette en særdeles minnerik affære. Det slo meg at dette faktisk er rimelig stort! Så jeg er glad at konserten ble en suksess og at de snakket om en mulig retur til Dallas allerede neste år. På kvelden var det fest hjemme hos en hyggelig familie som hadde et fantastisk fint hus. Det lå faktisk rett ved der TV-serien Dallas ble innspilt!! Husker dere Dallas? JR Ewing, Sue Ellen osv osv? Høyt hår, silkebluser og sånn fancy trapp der man kan gjøre entre ned til stuen i husene var faktisk vanlig på den tiden i Dallas! Og mange av husene har fortsatt de trappene, inkludert der vi var på fest. Jeg vet ikke om de har/hadde barskap på kontorene sine slik folkene fra TV-serien, men det er nå så. Det var jo bare Sue Ellen som var alkoholiker, selv om alle de andre drakk hele tiden også. Jaja. 

Dagen etter fant vi ut at vi måtte gjøre noe innendørs siden vi hadde så vått vær. Så vi dro på World Aquarium i Dallas. Det er en innendørs regnskog med alle mulige dyr og fisker! Det var i grunnen alt du kan tenke deg.. En veldig fin og avslappende måte å tilbringe fridagen på. Så fikk vi god sight-seeing i sentrumsområdet, blant annet til der John F Kennedy ble skutt (ja, for det var jo i Dallas) og til kunst -og kulturområdet der de er i full gang med å bygge et nytt og flott operahus. Det satses på kultur i Dallas, og det er fint selvsagt. Masse moderne glassbygninger, olje, penger... og et gryende kulturliv!

Vi valgte å kjøre til Houston samme kveld. Det var en 4,5 timers, og vi havnet et stykke sør for Houston. Fordi i dag var vi nemlig på NASA Space Centre på omvisning! "Houston, we have a problem." Ja, det er nettopp der de snakker til, og vi var i det bygget. Vi var til og med i det rommet der de administrerte 60-tallsferdene inkludert månelandingen i 69. De sendte folk opp til månen med en datakapasitet som tilsvarer 15% av et digitalt fotoapparat i dag. Vi så også på månesteiner, originale romkapsler, verdens største rakett, cockpiten i en romferje og mye mer. På et slikt sted ville de sikkert også ha god lunsj! Nja.. cheezeburger og brødfriterte kyllingbiter med pommes frites. Gaffel og kniv? Nei, det har vi ikke.. sånt trenger vi ikke. Ketchup? Jatakk! Er det lav intelligens som skaper en slik matkultur, eller er det en slik matkultur som skaper lav intelligens? Det ene utelukker nok ikke det andre. (Ps. det er finansmarkedet som skaper en slik matkultur, men det går vi ikke inn på her...) Men det finnes masse bra mat i USA også, meksikansk mat for eksempel! Og det finnes mange særdeles mange oppegående amerikanere også. Bare så det er sagt. Vi har egentlig ganske mange fordommer mot amerikanere. Men man får et rikere bilde av det ved å være her. Det som er veldig forfriskende er at de er stort sett er veldig utadvendte. Her er det også lov å lykkes. Det er faktisk en jantelov i Norge og det er fort gjort å bli opphengt i begrensinger fremfor muligheter når man går i en liten boble hjemme i Norge. Men: alt med måte, alt i balanse. 

I morgen blir det 2 konserter på St. Thomas University i Houston gjennom konsulatet. På søndag blir det tidlig avreise med konsert på kvelden i New Orleans!! Heftig, men interesant helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar