tirsdag 10. mars 2009

Oklahoma City

Da sitter vi på Days Inn i Oklahoma City. Kjøreturen hit bestod av masse flatt land. Nå har vi definitivt kommet til slettene som går helt fra midt i Canada og ned til Mexico gulfen, sånn grovt sett. Oklahoma kalles "hjørnet av USA" og ligger i møtet mellom to store hovedveier, 35 og 40. Man må gjerne innom her hvis man skal et annet sted. Det er også interessant klimamessig fordi de får varm fuktig luft opp fra Texas og Mexico-gulfen og kald tørr luft ned fra Colorado og nordligere strøk. Dette er perfekt for heftige tordenvær og tornadoer! Da vi kom i går var det opp mot 30 grader og ganske høy luftfuktighet, omtrent som å være i Midt-Vesten på sommeren. Og det var meldt torden med mulighet for tornado! Så hvis sirenen gikk midt under konserten min, ville vi måtte avbryte konserten og finne et egnet sted å oppholde oss. 

Det var moro å møte det nordiske samfunnet i Oklahoma! Det virker som om flere og flere norsk-amerikanere trekker sørover etter hvert. Både pga klimaet og også fordi økonomien er bedre her. Oklahoma har olje blant annet. Litt senere skal jeg jo også spille i Atlanta som ligger i sørstaten Georgia. Og her finner man også en stor gruppe nordmenn. Tro det eller ei. Konserten var i en kirke ved det store universitetet i Norman, OK og jeg spilte for første gang på et vanlig piano, ikke flygel. Jeg liker jo å se på muligheter framfor begrensinger.. Et piano har jo åpenbart begrensinger i fht et flygel. Og dette kommer for eksempel godt fram når man spiller et stykke som f.eks. Kjempeviseslåtten av Sæverud som krever maksimalt trøkk. Men man kan gjøre ting sartere og mer intimt med et vanlig piano. Så jeg synes konserten ble veldig fin likevel. Litt uvant var det også å spille konsert i tett, fuktig luft, men det var bare interessant. 

Vi skulle også kjøpe et par pils til etter konserten i går på en bensinstasjon på vei hjem. Pappa ble spurt om å vise legitimasjon! Han ble en smule perpleks for å si det sånn. Og det verste var at han hadde legimitmasjonen i en koffert i bilen. Så mamma måtte trå støttende til og briefe med visa-kortet sitt som hadde bilde. Pappa ble med andre ord nektet å kjøpe øl. Hahaha. Ok, greit at de har en ufravikelig bestemmelse om at ALLE må vise leg, men når man er over 60 år, blir slike regler temmelig idiotiske og firkantede. Men vi lo godt, inkludert mannen i kassa som sikkert synes det er rimelig flaut å måtte spørre alle om leg. 

I dag har vi dagen åpen, og det er ganske mye kontorarbeid jeg må gjøre unna. Men vi håper på en liten utflukt etter hvert. Kanskje til en zoologisk have eller et cowboy-museum. Det finnes også et slags museum til minne for bombingen i Oklahoma for noen år tilbake. Vi får se. Zoologisk have står høyt på ønskelista i skrivende stund. Temperaturen har falt minst 10 grader siden i går, og den skal falle enda 10 grader til i morgen. Så det blir kaldt og vått i Texas... Vel.. de har hatt tørt og varmt vær der helt til vi kommer. Og det samme var tilfelle også i California! Så de kan takke oss for at de får regn i år. Vi er ikke like begeistret for det. Vi driter i om de får vann, bare vi blir brune og kan nyte varmen.. Hehe. Neida. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar